Liesbeth Meijer

 Visie en motivatie

De creativiteit die in ieder mens aanwezig is om tegenslagen het hoofd te bieden, verrast mij steeds opnieuw. Ik vind het een bijzonder dankbare taak om te helpen bij het activeren daarvan. Ik heb grote belangstelling voor alles wat mijn medemens beweegt en overkomt.

Hoe kijken mensen aan tegen hun geschiedenis en hun toekomst? Hoe gaan ze om met problemen in het heden? Hoe hervinden ze hun veerkracht en gaan weer vol vertrouwen verder? Wat helpt ze daarbij?

Ik zie mezelf vooral als degene die het zoekproces faciliteert. Samen met de cliënt probeer ik het vastgelopen proces weer vlot te trekken. De cliënt blijft de baas en geeft aan waar hij/zij het over wil hebben.

Ik maak gebruik van diverse technieken om een coachings- of counselingstraject in goede banen te leiden. Het belangrijkste om tot de kern van het probleem te komen, is echter dat er een goede klik is tussen de cliënt en mij. Ik zet daarbij mijn warmte, oprechte aandacht en inlevingsvermogen in. Het meedenken en -voelen met het kwetsbare èn krachtige individu tegenover mij ervaar ik als heel inspirerend.

 

Opleiding en ervaring

Na mijn studie Nederlands en fotografie-opleiding kreeg ik steeds meer belangstelling voor de mens in psychosociale nood, door welke oorzaak dan ook.

Het kan zijn dat het werk teveel stress oproept, de ‘volheid des levens’ haar tol eist, maar ook dat een pijnlijk verlies een rol speelt of dat iemand ingehaald wordt door zijn/haar verleden.

Om mij verder te verdiepen in deze problemen en te onderzoeken hoe ik kan helpen ze op te lossen, heb ik de opleiding tot coach & counselor aan het Europees Instituut te Driebergen gevolgd. Deze post-HBO-opleiding onderwijst een groot aantal psychologische stromingen en is praktijkgericht. Het Europees Instituut is onderdeel van De Baak en wordt erkend door beroepsverenigingen op dit vakgebied.

Mijn ervaringen als docent voor volwassenen en fotograaf vormen de basis voor mijn enthousiasme bij het intensief samenwerken met volwassenen. Mijn levenservaring en mijn moederschap zie ik als inspiratie bij het met toewijding begeleiden van cliënten.