Aanbevelingen

“Liesbeth Meijer heb ik leren kennen als een zeer intelligente en sensitieve coach. Haar bescheidenheid maakt dat ze niet pronkt met haar eruditie. Waar nodig haalt ze die echter moeiteloos van stal en tilt ze het gesprek en haar cliënt uit boven het alledaagse.” (Caroline, dramadocente, 49 jaar)

“Werken met Liesbeth is erg leuk en uitdagend! Ik zou haar aanraden aan iedereen die moeite heeft om een aantal veranderingen in zijn leven te realiseren. Voor iedereen die zich verloren voelt en advies of ondersteuning zoekt. Ze onderzocht met mij wat de juiste richting voor mij is. Ze stimuleerde mij ook om zèlf actie te ondernemen. En ze heeft gelijk!” (Ania, ZZP-er, 36 jaar)

“Liesbeth gaat voortvarend te werk, beschikt over een hoge mate van sociale intelligentie, en heeft een geheel eigen, persoonlijke werkwijze, waarmee ze problemen met veel doorzettingsvermogen weet aan te pakken.” (Ursula, kunstenares, 50 jaar)

“Liesbeth voorkwam dat ik mijn huis werd uitgezet. Dankzij haar doortastende en kordate optreden hoefde ik mijn geliefde woning niet te verlaten. Ik ben haar daarvoor  nog steeds dankbaar.” (Man, vertaler, 57 jaar)

“Nadat ik tot de conclusie was gekomen dat de manier waarop ik mijn vak uitoefende niet langer ging , ben ik uitgekomen op… een coach. Enigszins wantrouwend, maar toch met open vizier ben ik de uitdaging aangegaan. Wat bleek: mijn scepsis verdween als sneeuw voor de zon. Er werden mij handvatten aangereikt om beter om te gaan met situaties en deze al te zien aankomen. Zelfreflectie maakte hier een groot deel van uit, niet meer vol erin vliegen, maar wat bedachtzamer en niet alles persoonlijk opvatten. Ik moet zeggen dat mijn ziektedagen drastisch zijn teruggelopen en ik meer dingen glimlachend naast me neer kan leggen. Mijn karakter kan ik niet echt veranderen, ik ben wie ik ben, maar inzicht daarin en hoe te handelen maken mijn werk een stuk aangenamer.” (Hermen, boomtechnicus, 42 jaar)

“Ik heb Liesbeth Meijer in 2 gevallen gevraagd om een medewerker te coachen in het functioneren, waarbij van haar werd verlangd om maatwerk te leveren. Als supervisor van een beginnend leidinggevende heeft zij, waar nodig, het zelfvertrouwen kunnen brengen en de persoonlijke effectiviteit positief beïnvloed. De gesprekken met haar leidde bij de nieuwe leidinggevende tot een betere bewustwording van de effecten van houding en gedrag. Liesbeth creëert een veilige omgeving met een sfeer van vertrouwen en geeft met veel respect voor de cliënt feedback. De counseling van Liesbeth was een nuttige en prettige ondersteuning bij deze carrièrestap. Als coach heeft zij een andere medewerker blijvend meer rust en commitment laten ontwikkelen, door handvatten als ‘zelfreflectie’ aan te reiken en toepasbaar te maken. De medewerker vindt zijn werk nu een stuk aangenamer en functioneert beter.” (Johan Teulings, hoofd afd. Cultuurtechniek, Gemeente Utrecht)

“Als opdrachtgever zag ik in Liesbeth een zeer betrokken coach/ counselor en een warme persoonlijkheid. Met haar professionele aanpak zag zij snel de ‘ins’ en ‘outs’ van de organisatie en leverde een prima resultaat bij mijn medewerker.” (Dirk van der Grift, hoofd Advies & Informatie, Gemeente Utrecht)

“Toen ik 25 was en net afgestudeerd, ben ik ontwikkelingswerk gaan doen. Daar heb ik zeer heftige dingen meegemaakt. Hierdoor voelde ik veel onmacht, frustratie en woede. Ik nam mijzelf veel dingen kwalijk en raakte ik in een depressie. Na terugkomst was ik erg somber en zag de lol van het leven niet meer echt in. Ik wist niet hoe ik mijn gevoelens omtrent deze gebeurtenissen kon uiten en ik kropte ze op. Ik hoopte dat het vanzelf wel over zou gaan, dat ik er wel overheen zou komen. Een jaar later voelde ik me nog steeds erg slecht en toen besloot ik in counseling te gaan; een goede keuze.

Liesbeth heeft me erg geholpen om mijn traumatische ervaringen te verwerken. Ik heb geleerd te reconstrueren wat er precies was gebeurd en hoe mij dat heeft beïnvloed. En wat voor elementen uit mijn persoonlijkheid en mijn jeugd ervoor zorgden dat de gebeurtenissen zo’n invloed op mij konden hebben. Ik heb veel gehuild en gepraat en geleerd hoe ik het voorval los kon laten.

Door de gebeurtenissen leek mijn persoonlijkheid veranderd en ik was mijn idealen en optimisme behoorlijk kwijt. Ik maakte in die periode een transitie door van een redelijk zorgeloos studentenleven naar volwassenheid en het werkende leven, waarin ik nogal teleurgesteld was. Ik had erg weinig energie en voelde ik me constant vermoeid. Daarnaast stelde ik vaak te hoge eisen aan mezelf: naast mijn werk vond ik dat ik nog allerlei andere dingen moest doen om mijzelf te ontwikkelen, maar daar had ik simpelweg de energie niet voor en daardoor voelde ik me constant tekort schieten. Ik piekerde heel veel. Liesbeth heeft mij geholpen om de gebeurtenissen in perspectief te plaatsen en ook te verbinden aan de fase in mijn leven waar ik op dat moment in zat. Ze heeft me geholpen om weer een helder beeld te krijgen van wie ik was, uit wat voor familie ik kwam en wat mijn goede eigenschappen waren, dat ik daar trots op mocht zijn. Hierdoor leerde ik stap voor stap mijn nieuwe identiteit te accepteren. Ook gingen we aan de slag met de indeling van mijn leven: op welke dingen wilde ik mij echt focussen en wat kon ik nu beter laten? Het was voor mij lastig te accepteren dat ik minder energie had en niet meer al die dingen kon doen die ik vroeger moeiteloos deed. Maar ik heb geleerd dat ik deed wat ik kon doen en dat ik daarmee genoegen moest nemen.

Inmiddels doe ik nu dingen die ik leuk vind, waar ik energie uit kan halen. Ik heb geaccepteerd dat ik niet alles kan doen wat ik wil doen en dat ik keuzes moet maken. Ik heb het gevoel dat mijn oude “ik” weer wat teruggekomen is. Ik heb veel meer zelfvertrouwen en geen sombere of depressieve gedachten meer. De hulp van Liesbeth heeft mij dus geholpen om mijn traumatische ervaringen een plek te geven en om sterker in mijn schoenen te staan. Al met al heb ik in de afgelopen 3 jaar een hele lastige transitie doorgemaakt naar volwassenheid en ik denk  dat ik die zonder hulp van Liesbeth niet had kunnen maken.” (Judith, ontwikkelingswerker, 24 jaar)

“Betrokkenheid, volhardendheid, humor, interesse, dat is maar een greep uit de kwaliteiten die toebehoren aan Liesbeth Meijer” (Hetty, fotograaf, 54 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *